top of page
Dandelion To Sunset - Freedom to Wish_.jpg

Ademcoaching 
verbonden ademhaling

Veel mensen denken dat je met ademwerk leert hoe je op een goede manier moet ademhalen. Bij ademwerk gaat het over in verbinding komen met jezelf. Je ademhaling vertelt je veel over de manier waarop je leeft. Hoe het met je is gesteld op alle lagen: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Adem je vanuit je borst, snel en oppervlakkig of juist diep tot aan je buik. Adem weerspiegelt je staat van zijn. 

Holotropisch ademwerk is ontwikkeld door Stanislav Grof en zijn vrouw Christina. Een krachtige en magische vorm van lichaamswerk. Je bent in een mum van tijd uit je hoofd en in je lijf. Je komt in het limbisch systeem. Het deel van je brein waar je herinneringen en emoties liggen opgeslagen. Het is niet lineair. Het verwerkt het verleden, heden en toekomst in het hier en nu. Het legt instant bloot wat in je onderbewustzijn speelt. Het legt bloot wat zichtbaar mag worden. Het lichaam weet precies wat er mag gebeuren. Wat aangeraakt mag worden. Wat er gereleased en geheeld mag worden. Holotropisch is een afgeleide van holos en trepein wat betekent "bewegen naar heelheid". 

erkend-opgeleide-ademcoaches-Badge.png
Als het verlangen groter is dan de angst voor wat je gaat ervaren, ontstaan er mooie dingen!

De verbonden ademhaling
Individuele sessie

Saskia 7 ademwerk.JPG

Dat wat we meegemaakt hebben, vormt onze adem. Trauma's en emoties die niet zijn verwerkt, worden op celniveau opgeslagen in het lichaam. Met alle fysieke, emotionele en mentale ongemakken van dien. We kunnen hier jaren mee doorleven. Er komt een moment in je leven en waarschijnlijk ben jij op dit punt aanbeland, dat je niet op deze manier verder wilt. Je wilt van overleven naar leven. Wellicht heb je onlangs je wake-up call gehad waardoor je 'weet' dat het anders moet of je lichaam heeft letterlijk stop! gezegd. Tot hier en niet verder. Je lichaam is je zuiverste graadmeter. Hier mag je weer naar gaan leren luisteren. Ademwerk is hier een prachtige tool voor.

Door middel van de ademhalingstechniek 'de verbonden ademhaling' ga je naar stukken in je onderbewustzijn die aandacht nodig hebben. Dit kan zijn omdat er blokkades in je lichaam liggen opgeslagen. Je stress/spanning ervaart. Je niet in contact staat met je lichaam. Je een trauma wilt helen. Patronen en overtuigingen wilt doorbreken, inzichten opdoen en/of helderheid krijgen. Het kan ook zijn dat je graag (nog) ongrijpbare stukken in jouw gevoelswereld wilt onderzoeken. De verbonden ademhaling is ook geschikt voor mensen die lekker in hun vel zitten maar nog meer uit het leven willen halen. 

 

Door middel van de verbonden ademhaling ben je binnen enkele minuten uit je hoofd en naar je gevoel gebracht, in je lichaam.  Zoals hierboven beschreven komt dit omdat deze ademhalingstechniek je naar je limbisch systeem brengt, het deel van het brein dat herinneringen en emoties verwerkt. Je krijgt precies dát wat je in dát moment nodig hebt. Je hebt hier geen controle over. Je lichaam doet het werk. Dit kan betekenen dat je meerdere emoties, gevoelens en sensaties gaat ervaren tijdens de 'ademreis'. Denk aan boosheid, woede, verdriet, angst, euforie, schreeuwen, lachen, huilen, verkramping, liefde et cetera. Alles is goed, alles mag er zijn. Door weer te (durven) voelen, opmerken, ervaren, onderzoeken. Er doorheen bewegen, loslaten en te ontspannen, kun je bewegen naar heelheid (heling). Door toe te laten wat er is, geef je jezelf letterlijk weer ruimte en kan de energie weer (meer) gaan stromen. Iedere 'ademreis' zal je een stukje verder bevrijden.

Een ademsessie duurt ongeveer 2,5 uur waarbij de sessie is opgebouwd uit een drietal fases. 

 

We gaan je hulpvraag bespreken. Wanneer je deze niet helder hebt, gaan we dit samen verkennen. Vanuit daar gaan we een thema wat op dat moment in je leven speelt, verkennen en onderzoeken.  Dit doen we aan de hand van diverse technieken die ik in kan zetten, bijvoorbeeld focusing. Met het thema en de energie vanuit het focusing, gaan we de volgende fase in.  

 

Ik leg je de ademhalingstechniek uit en oefenen dit samen. Iedereen kan dit, dus jij ook. Tijdens de sessie word je geleid door muziek.  Zie het als de muziek die je mee neemt in/op je reis. Het ondersteunt je in het proces waar je doorheen gaat. Ik begeleid je vanuit mijn rol als spaceholder. Ik aanschouw, moedig je aan, laat je zijn, steun je. Ik ben er voor jou, vanuit mijn Zijn met al mijn liefde. Ik zorg voor de veilige bedding zodat jij je kunt overgeven aan wat er nodig is, om de magie te laten ontstaan. 

 

Als de piek van de ademsessie is geweest, heb je de tijd om weer te landen. Terug te keren in het nu. We delen onze ervaringen met elkaar. Soms is een coachgesprek achteraf nog fijn. Ik laat me graag leiden door wat zich aandient in het moment.

Wanneer je de eerste keer een ademsessie boekt, stuur ik je een e-mail. Hierin vind je een digitaal intake formulier en praktische informatie. Dit intake formulier wil ik graag ruim voor de sessie ontvangen.

Als je eerst wilt ervaren of ademwerk bij jou past, kun je een losse sessie boeken. Je kunt ook kiezen voor een een ademtraject. Dit is aan te bevelen als er thema's in je leven spelen die je onder de loep wilt nemen en die meer dan één sessie vereisen. Ik heb adempakketten van 4 en 8 individuele sessies. We kunnen altijd samen overleggen en kijken wat je wensen zijn en waar je naartoe wilt werken.

Individuele sessie

De verbonden ademhaling
Duo sessie

Saskia 4 ademwerk.JPG

Het is ook mogelijk om samen met een vriendin, vriend of je partner een ademsessie te ondergaan. Door samen een ademreis in te stappen, ervaar je een andere dynamiek en energie.

Een duo ademsessie duurt ongeveer 2,5 uur waarbij de sessie is opgebouwd uit een drietal fases. 

We gaan jullie beide hulpvragen bespreken. Wanneer je deze niet helder hebt, gaan we dit samen verkennen. Vanuit daar gaan we een thema wat op dat moment in je leven speelt, verkennen en onderzoeken. We stemmen met elkaar af of we 1 thema gaan verkennen of dat jullie beiden een thema's gaan onderzoeken. Ik laat me graag leiden in het moment. Het coachgesprek doen we aan de hand van diverse technieken die ik in kan zetten, bijvoorbeeld focusing. Met het thema en de energie vanuit het focusing, gaan we de volgende fase in.  

Ik leg jullie de ademhalingstechniek uit en oefenen dit samen. Iedereen kan dit, dus ook jij.  Tijdens de sessie word je geleid door muziek.  Zie het als de muziek die je mee neemt in/op je reis. Het ondersteunt je in het proces waar je doorheen gaat. Ik begeleid je vanuit mijn rol als space holder. Ik aanschouw, moedig je aan, laat je zijn, steun je. Ik ben er voor jou, vanuit mijn Zijn met al mijn liefde. Ik zorg voor de veilige bedding zodat jij je kunt overgeven aan wat er nodig is, om de magie te laten ontstaan. 

 

Als de piek van de ademsessie is geweest, hebben jullie de tijd om weer te landen. Terug te keren in het nu. We delen onze ervaringen met elkaar. 

 

Een duo ademsessie kun je boeken via de online agenda. Ik wil je vragen om de voor- en achternaam, mobiele nummer en mailadres van de tweede persoon in het vakje 'schrijf een bericht' te vermelden. 

Wanneer je de eerste keer een ademsessie boekt, stuur ik jullie beiden een e-mail. Hierin vind je een digitaal intake formulier en praktische informatie. Dit intake formulier wil ik graag ruim voor de sessie ontvangen.

Duo sessie

One Day Retreat
 

Ademcirkel.JPG
sound journey.jpg
Rapeh.jpg
heartdancing Saskia.jpg

Zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur vindt de eerstvolgende One Day Retreat plaats bij Edanz in Groningen.  

Het thema van de dag is overgave. Kan en mag je zijn met alles wat er in jou leeft en speelt. Mag je helemaal authentiek zijn in het moment.

 

Vanuit dit thema nemen we je mee. We doen dit aan de hand van sharing, heartdancing®, een Tibetaanse sound journey, een rapéh ceremonie (optioneel) en een ademcirkel verbonden ademhaling.

Het ochtenddeel staat in het teken van sharing, heartdancing® en de Tibetaanse sound journey. Daarna kun je kiezen voor de rapéh ceremonie. 

Heartdancing® is een vorm van bewegen waar je in contact gaat komen met jezelf en met anderen. Verbinden met je eigen lichaam. Bewust worden van hoe je contact maakt. Wat er gebeurt in je binnenwereld om van daaruit verbinding te maken met anderen in de dans. 

Rapéh is een plantmedicijn uit het Amazonegebied en is een poeder dat eruitziet als as. Het wordt gemaakt van tabaksbladeren en andere bomen uit de jungle. Dit heilige tabak heet Mapacho en draagt de spirit van de Grootvader. Deze spirit brengt bescherming, verbinding, heft blokkades op en brengt heling. Het is een plantmedicijn om je geest tot rust te brengen. Het helpt je binnen één minuut uit je hoofd te komen. Het zet je gedachten even uit om in je hart te komen en in verbinding te komen met je ziel. Het is een prachtig medicijn dat onder andere je hart opent. Dit is een mooie start voor de ademreis. Uiteraard is de keuze aan jou of je dit medicijn wilt ontvangen of niet. Alles is goed.

Na de ceremonie gaan we lunchen. Daarna gaan we nog een stukje heartdancing® doen en als laatste vindt de ademcirkel plaats. Een ademreis maken met een groep is heel krachtig en intens. Je ervaart tijdens het ademen de dynamiek en energie van de groep. Dit geeft een extra stimulans en lading aan de ademreis. Het nodigt je uit. Het versterkt. Het spiegelt en confronteert.

Ook al ken je niemand uit de groep, gedurende de dag ontstaat er  saamhorigheid, verbinding, warmte, veiligheid en een vertrouwd gevoel. Je leert van elkaar en inspireert elkaar.

Samen met Bart Cox van Ganesha Feeling verzorgen wij deze dag. Voor ons beiden is het creëren van een veilige bedding enorm belangrijk. Vanuit zachtheid en liefdevolle energie zetten wij deze One Day Retreat neer. 

 

Voel je de roep om naar binnen te keren. Te ontdekken wat daar leeft, om ruimte en meer lucht te creëren. Voel je ontzettend welkom. Er is plek voor 8 deelnemers en is exclusief lunch. 

Early bird: reserveer je je plekje uiterlijk 18 augustus, dan is de investering € 125,-. Daarna is dit € 155,-.

We hopen je te ont-moeten!

Ademcirkel
bottom of page