top of page
Reiki

Kundalini Reiki

KUNDALINI REIKI

De Kundalini activatie is ons cadeau gegeven door de opgestegen meester Kuthumi. Kuthumi, meester van de Witte Broederschap, is de Chohan (beheerder/bewaker) van de Tweede Straal en staat in verbinding met de kruinchakra en de Tempel van liefde, wijsheid en begrip. Meester Kuthumi komt in deze tijd van verandering naar mensen die de ware kennis van de wereld zoeken en deze verzamelde kennis ten goede van allen willen gebruiken. Zijn uitgesproken doel om de Kundalini te activeren, die leidt tot een steeds grotere staat van universele bewustzijn, vrede, licht en liefde is niet een belofte naar de toekomst maar één van onmiddellijke mogelijkheden.

Iedereen bezit Kundalini energie maar stroomt bij de meesten onbewust heel weinig. Deze energie is onze allergrootste kracht van creativiteit en bewustwording. Kundalini ontleent haar kracht aan de natuurlijk Kundalini energie die we in ons bekkensysteem dragen. De energie loopt vanuit de stuitchakra (wortelchakra) naar de kruinchakra om op die manier het lichaam te verlaten.  

HET ONTWAKEN VAN DE KUNDALINI

Het woord Kundalini betekent "de opgerolde kracht". Het verwijst naar een spiraalvormig (opgerold) energiekanaal in het energetische lichaam aan de onderkant van de ruggengraat. Het ligt ongeveer 3,5 keer opgerold en is 

1 cm. De locatie komt overeen met de stuitchakra. De Kundalini energie stroomt vanaf dit eerste chakra omhoog naar de kruin. Kundalini Reiki laat je spirituele energie ontwaken in een tempo dat bij jou past.

Het ontwaken van de Kundalini is iets waar men in de spirituele tradities bewust naar streeft. Iedereen op het pad van zelfontwikkeling kan een (gedeeltelijk) ontwaken van Kundalini ervaren, bewust of onbewust. Het opstijgen van de energie door de aanwezige chakra's of zenuwknopen kan het beste geleidelijk gebeuren. Dit omdat het gepaard kan gaan met allerlei sterke ervaringen wanneer blokkades worden doorbroken. Deze vorm van Kundalini activatie zorgt voor een veilige ontwaking van de energie en geeft ons de beschikking over de bronnen van energie die we zelf ervaren. 


Het ontwaken van de Kundalini energie kenmerkt zich door een gevoel van verbondenheid en kracht: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Het symboliseert de eenwording van ons ego met het hoger zelf, en het opgaan in de spirituele bron van ons bestaan. 

WAT KUN JE MET KUNDALINI REIKI?

Blokkades in ons systeem (energetisch, fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel) kunnen de energie stagneren, wat voor fysiek ongemak en minder emotionele balans kan zorgen. Kundalini Reiki helpt bij het vrijmaken van de energiekanalen, waardoor de kracht optimaal kan doorstromen, met alle positieve gevolgen van dien. Zowel de inwijdingen in dit reikisysteem als de behandelingen zorgen voor eenlijnigheid van de chakra's, energetische reiniging en een boost van je persoonlijke energie. Je kunt dit ervaren door de training te volgen of door een healing te boeken. Voor meer informatie over de training kun je de link hieronder gebruiken. 

De Kundalini Kristal healing is gericht op trauma. Trauma in de breedste zin van het woord. Van een gebroken arm, een ruzie, rouw enzovoort. We hebben allemaal kleine restanten van zekere kristallen in ons lichaam. Dit zijn de overblijfselen van trauma's. Elke keer als we worden blootgesteld aan een trauma, ontstaat er een kristal. Als bijvoorbeeld iemand zijn arm breekt, ontstaat er een kristal waarin de verborgen herinnering blijft aan de pijn en de emoties rond dit trauma. Als er geen onopgelost thema achter ligt, kunnen deze ook verwijderd worden. De meeste kristallen in het lichaam kunnen op die manier geheeld worden. 

Deze healing kan alleen fysiek en duurt een half uur. Ik trek voor de hele sessie een uur uit. Vooraf krijg je een kopje thee en praten we over je hulpvraag. Nadien is er ruimte om te landen in het moment, een kopje thee of water en wisselen we de ervaringen uit. Dit laatste alleen als daar behoefte aan is.

Note: deze behandeling is niet te vergelijken met een KAP/LEAP sessie.

Wil je info over de training, ga dan naar 

Wil je een Kristal Healing ontvangen, ga dan naar  

bottom of page