top of page
Reiki

Reiki

Hoe ondersteunt Reiki in jouw persoonlijke proces?

Reiki is eeuwenoud en staat voor universele liefdesenergie, ook wel levensenergie genoemd. Dr. Mikao Usui (1865) uit Japan heeft het Usui system of Natural Healing ontwikkeld. Door middel van handoplegging vindt de Reiki-energie haar weg door het lichaam. Reiki-energie is niet gebonden aan tijd en ruimte. Dit betekent dat je niet fysiek aanwezig hoeft te zijn om de behandeling te ondergaan. Ik ben het zuivere doorgeefluik van de energie.

 

Reiki-energie is een liefdevolle en krachtige energie om de connectie met je lichaam en dus met jezelf terug te krijgen. Ik noem het ook wel zachte kracht. Reiki kan veel losmaken op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Het brengt je energie weer in balans. Het ontspant. Het kan fysieke klachten verminderen. Het zelfhelend vermogen wordt met de energie aangesproken. Je krijgt inzichten. Patronen kunnen doorbroken worden. Je krijgt helderheid. Overlevingsmechanismes, overtuigingen en blokkades die je niet meer dienen, worden losgelaten. Trauma's kunnen langzaamaan geheeld worden. 

Het is een liefdevol proces waarbij de energie niet te sturen valt noch door de geest of de wil. De energie gaat heen daar waar het 't meest nodig is. Alles komt op z'n tijd en dient zich aan in de stroming die jij aan kan. Je lichaam is je grootste goed en voelt feilloos aan wat je kan handelen. 

AromaTouch massage
Reiki behandeling
Ademwerk

Wat kun je verwachten?

Bij een fysieke behandeling hebben we vooraf altijd een (coach)gesprek. Samen onderzoeken we waar je tegenaan loopt, waar je behoefte ligt of wat je met me wilt delen. Vanuit dat startpunt vindt de behandeling plaats. Ik start met smudgen. Door de salie of palo santo word je energetisch gereinigd. Daarna mag je plaatsnemen op de behandeltafel, waarbij je enkel je schoenen uit hebt. Tijdens de behandeling heb ik muziek opstaan omdat dit kan ondersteunen in het proces waar je in zit. In sommige gevallen kies ik er juist voor in stilte de behandeling te geven. Ik ben- en werk intuïtief. Ik stem me af op jou en laat me leiden wat zich op dat moment aandient. Tijdens de behandeling kun je diverse sensaties ervaren. Je kunt bijvoorbeeld warm of koud worden. Schokken of rillen. Emoties kunnen zich aandienen. Alles mag er zijn. Het zijn tekenen dat er intern van alles loskomt, opgeruimd of geheeld wordt. Iedere healing is uniek voor zowel jou als ontvanger als voor mij als behandelaar. De basis van een fijne behandeling is vertrouwen, veiligheid en open- en eerlijkheid.  Na de behandeling is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. 

Als je eerst wilt ervaren of Reiki bij jou past, kun je een losse sessie boeken. Kies voor een sessie van een uur of anderhalf uur. Een sessie van 30 minuten is enkel voor mensen die al langer bij mij komen en bijv. voor een Reiki apktje gaan.  Je kunt ook kiezen voor een een Reikitraject. Dit is aan te bevelen als er thema's in je leven spelen die je onder de loep wilt nemen en die meer dan één sessie vereisen. We kunnen altijd samen overleggen en kijken wat je wensen zijn en waar je naartoe wilt werken. 

Afstandsbehandeling

Wanneer je voor een afstandsbehandeling kiest, hebben we de eerste keer telefonisch contact. Het is fijn dat wanneer de behandeling start, je een plekje voor jezelf hebt gecreëerd. Steek een kaarsje aan, dim de lichten. Zet eventueel een rustig muziekje op en zorg dat je niet gestoord kunt worden. Ga lekker liggen en onderga. Ik geef via Whatsapp aan als ik start en eveneens als de behandeling klaar is. Net als bij een fysieke healing geldt ook hier dat je verschillende sensaties kunt ervaren. Bijvoorbeeld van koud tot warm. Blijdschap of verdriet. Rust of onrust. Welk gevoel je ook tegenkomt, probeer te voelen zonder oordeel. Uiteraard hebben we na de behandeling nog contact om onze ervaring uit te wisselen. 

Combi behandeling

Je kunt ook kiezen voor een combi behandeling. Tijdens deze twee uur durende behandeling ontvang je eerst de AromaTouch® massage gevolgd door een Reiki behandeling. Een zeer krachtige combi. Door de massage ben je al in een ontspannen staat waardoor de Reiki behandeling nog dieper haar werk kan doen.  Je kunt een losse behandeling boeken via de knop onderaan de pagina. Ben je geïnteresseerd in het combi pakket, ga dan naar behandelpakketten.

De Reiki groepshealing op afstand vindt plaats tijdens de volle- en/of nieuwe maan.  Bij de volle maan laat je los wat niet meer dient. Bij de nieuwe maan zet je intenties wat je de komende maand wil bereiken of waar je naartoe wilt werken. Hoe mooi is het om Reiki hierbij in te zetten. De kracht en energie van de groep is magisch mooi.

Na de behandeling werkt de Reiki-energie nog zo'n 48 uur door. Zorg dat je veel water drinkt zodat de afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. 

Reiki is een complementaire behandeling. Voor specifieke klachten adviseer ik je ook contact op te nemen met je (huis)arts of specialist. 

 

Let op! ik geef geen Reiki behandeling aan mensen die een transplantatie hebben gehad.

Daarnaast wil ik je vragen om aan te geven wanneer je medicatie gebruikt. De reden dat ik dit graag wil weten, is omdat de Reiki behandeling hier invloed op kan hebben. Het is niet de bedoeling dat Reiki de dosering verstoort en daarmee jouw gezondheid. 

Fysieke behandeling
Afstandbehandeling
Combi behandeling
Healing circle
bottom of page